U heeft de keuze uit een groot assortiment keukenbladen

Kunststof keukenblad

Kunststof keukenbladen zijn samengesteld uit verschillende lagen. Het basismateriaal van een kunststof keukenblad is multiplex of spaanplaat. Bovenop het basismateriaal komt een HPL toplaag die het uiterlijk van uw keukenblad bepaalt. Kunststof keukenbladen hebben uitstekende fysieke eigenschappen voor een betaalbare prijs.

Kunststof keukenbladen zijn erg onderhoudsvriendelijk. Bij vlekken kunt u gewoon een doek met een sopje gebruiken om de vlekken weg te halen. Gebruik wel laag geconcentreerde huishoudchemicaliën.

Granieten keukenblad

Een granieten keukenblad is puur natuur. Precies zoals het steen wordt gedolven, wordt het ook gebruikt voor het blad; geen bestanddeel wordt er nog uitgehaald of aan toegevoegd. Dit robuuste materiaal is niet alleen vrijwel onverwoestbaar, maar ook bijzonder expressief.
Als u kiest voor een keukenblad van graniet dan haalt u natuurlijk iets bijzonders in huis. Onverwoestbaar en tijdloos, dat is de uitstraling van uw keukenblad.
Graniet wordt voorzien van de gewenste randafwerking. Spoelbakken kunnen vlak worden ingelegd of onder gebouwd. De inleguitsparingen worden door ons rondom voorzien van een facetrand. De werkbladen worden versterkt dan wel opgedikt met aluminium kokerprofielen of composietmateriaal.

Composieten aanrechtblad

Een aanrechtblad van composiet is samengesteld uit verschillende materialen. Het belangrijkste bestandsdeel van composiet is kwarts. Aan deze kleine gezuiverde zandkorrels worden granietkorrels, kleurpigmenten en het bindmiddel polysterhars toegevoegd waarna dit mengsel onder hoge druk en temperaturen wordt vervaardigd tot plaatmateriaal. Composieten aanrechtbladen worden dus op een innovatieve manier geproduceerd maar behouden tijdens het productieproces wel de natuurlijke vormen van het steen en de eigenschappen van een natuurstenen blad. Hierdoor combineren composieten aanrechtbladen moderne accenten met een tijdloze natuurlijke en luxe uitstraling, hardheid en duurzaamheid. Composiet is door deze eigenschappen bijzonder geschikt als keuken- en badkamerblad of als vervanging van uw bestaande aanrechtblad.

Dit kwartscomposiet is samengesteld uit harsen en graniet- of kwartsgranulaten. Beide natuurlijke producten worden via een uniek procedé gebonden tot een oersterk materiaal dat de vergelijking met diamant doorstaat.

 

Keramische keukenbladen

Helemaal van deze tijd: Onderhoudsvrij en sterk. De toepassingsmogelijkheden zijn ongekend! De uitstraling kan strak en minimalistisch zijn, maar ook industrieel of natuurlijk. Keramiek zorgt in ieder geval voor een moderne sfeer. Wilt u onderhoudsvrij dan kiest u voor Keramiek.
Een keramisch keukenblad is door zijn harde oppervlakte extreem kras- en hittebestendig. U kunt uw pan laten staan op het keukenblad zonder last te hebben van thermoshock. Als u wilt kunt u rechtstreeks op uw blad snijden met een scherp mes. Dit raden wij overigens af omdat uw messen dan bot worden.
Keramieken keukenbladen zijn erg slijtvast. Zelfs na jaren van gebruik behoudt het materiaal zijn hardheid en kleur.
Keramieken keukenbladen zijn tevens vlekbestendiger dan composieten of granieten keukenbladen.