Inductiekoken

Inductie koken is de veiligste energievorm van koken, het magnetische veld onder de glasplaat verwarmt direct en uitsluitend de omtrek van de pan, het niet bedekte deel van de kookzone wordt dus niet verwarmd. Zonder enige vorm van warmteverlies is inductie koken de meest efficiënte en controleerbare manier van koken. Dit levert bij het inductie koken de onovertrefbare efficiëntie van 90% ten opzichte van 60% op keramisch en 50% op gas. Deze energiebesparende manier van inductie koken is niet alleen goed voor het milieu, maar inductie koken is ook aantrekkelijk voor uw portemonnee.

Afzuiging - dampkap

Geen keuken kan zonder goede ventilatie‚ u zit tenslotte niet te wachten op kookluchtjes. Zeker met de huidige trend van open keukens is het belangrijk dat de afzuigkap zo geruisloos mogelijk is. Bijzondere vormen en kleuren doen hun intrede. TR Keukens helpt u bij het maken van de juiste keuze.

Koelen & vriezen

Inbouw of vrijstaand, groot of klein? Op het gebied van koelen en vriezen is het belangrijkste item: ruimte en energie. Oudere koelkasten en vriezers zijn vaak echte energievreters. De nieuwste modellen zijn aanzienlijk zuiniger,
ze zijn minder milieubelastend en drukken de energierekening. Naast het A-label, bestaan inmiddels ook het A+ en A++ label.

Stomen

De stoomoven staat inmiddels hoog op menig verlanglijstje bij de aankoop van een nieuwe keuken. Koken met een stoomoven is snel, gezond en smakelijk. Bij het koken met stoom verdampt door verhitting water in stoom.Omdat de gerechten niet rechtstreeks met water in aanraking komen blijven voedingsstoffen, vitamines, mineralen en kleur en vorm goed bewaard.

Afwassen met vaatwasser

Met de hand afwassen of toch een vaatwasser? Vrijwel alle keukens hebben tegenwoordig een vaatwasser, logisch want de nieuwste vaatwassers zijn erg zuinig met water én stroom. De tijd dat handmatig afwassen zuiniger was is hiermee definitief voorbij, zo heeft u ook geen last meer van die vuile vaat op het aanrecht.

Ovens

Voor de echte kookliefhebber gaat er niks boven de conventionele bakoven die verwarmt, kookt, bakt en/of grillt.
Doordat de hele oven gelijkmatig verwarmd wordt, kunnen er meerdere gerechten tegelijk klaargemaakt worden.
De zogenaamde panoramaopstelling (naast elkaar ingebouwd) is tegenwoordig erg populair.